Olejki eteryczny lawendowy from Uganda
Olej lawendowy

Olejki eteryczny lawendowy

Automatycznie przetłumaczone ·

$150.00/ USD
Minimalne zamówienie
5.00 l
Dostępne
50.00 l
Zadaj pytanie
Zweryfikowani dostawcy
Bezpieczne escrow
Niezależna inspekcja
Sezonowość: January, May, September, February, June, October, March, July, November, April, August, December

O tym Olejki eteryczny lawendowy

Olejki eteryczny lawendowy to wysokiej jakości olejek z lawendy (Lavandula angustifolia Mill.), o wysokiej zawartości linalolu i octanu linalylu. Jest to klarowna, płynna substancja o barwie od bladożółtej do lekko pomarańczowej. Olejek ma lekko kamforowy, kwiatowy, świeży, ziołowy i czasem lekko owocowy aromat. To doskonały produkt do masażu, dyfuzji, aromatyzowania i zastosowań kosmetycznych.

Olejki eteryczny lawendowy wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze, antyoksydacyjne i immunostymulujące. Pomaga zwalczać bakterie, co może zapobiegać i leczyć wypryski trądzikowe. Olejek korzystnie wpływa na łagodzenie skóry podrażnionej przez egzemę i łuszczycę, a także koi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. Wspomaga odblokowywanie porów i zmniejsza stany zapalne przy zastosowaniu w kosmetykach. 

Zastosowanie produktów zawierających olejek lawendowy w aromaterapii pomaga w relaksacji, głębokim śnie i redukcji lęku. Lawenda w aromaterapii to świetna alternatywna terapia w leczeniu bólu i stanów zapalnych. 

Olej ma duży potencjał jako naturalny konserwant w kosmetykach i produktach do pielęgnacji urody, zastępując konserwanty syntetyczne. W bardzo ograniczonych ilościach produkt może być stosowany jako aromat do wytrawnych dań mięsnych i pieczeni.<\/p>

Szczegóły produktu

Kategoria
Olej lawendowy
Kraj pochodzenia
Uganda
Odmiana
Lavandula angustifolia Mill
Klasa
A
Metoda uprawy
conventional
Stopień przetworzenia
processed, packaged
Opakowanie
Durable Aluminium Bottles
Warunki dostawy
[ "exw" ]
Warunki płatności
tt, advance_payment
Certyfikaty
fair_trade

Dostępność według miesięcy

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Inne Processed z Uganda

Zobacz wszystkie

Olej lawendowy z innych krajów

Zobacz wszystkie